Mitt namn är Linnéa Håkansson, jag är 19 år gammal och kommer ifrån Karlstad. Den 5e November 2012 startar jag mitt äventyr och sticker iväg som au pair. Kommer bo tillsammans med en underbar familj i Long Valley New Jersey, ungefär en timme utanför NYC. Följ mig och mitt år i staterna!

Match numero uno!

Publicerad 2012-09-30 13:56:00 i Au pair - Matchning,

Nu kan jag minsann meddela er mina vänner att jag har fått min första matchning med en familj! Blev så galet excited när jag loggade in på min mail i morse(vilket har blivit lite av en rutin nu i väntan på matchningar) för att se om det hade hänt något på den fronten. Och visst hade det det! En familj på 6 med fyra barn i åldrarna 5,6,11 och 13! När jag hade lugnat mig något så satte jag mig ner och läste igenom deras information som inkluderade bilder och ett brev och det kändes verkligen som en match made in heaven! 
 
State: New Jersey
Children: 4
Pets: Dog
 
Nu väntar jag bara på mer information från familjen om de är fortsatt intresserade, det kan ju såklart hända att de matchar eller tappar intresse. Staden de bor i ligger i ett ganska bra läge då det är en timme in till NYC, och två timmar till Atlantic City! Familjen verkar supermysig från det de har skrivit i sitt brev och de är alla hur vackra som helst. Nu får vi se hur det utspelar sig, i'll keep you updated. 

 

Just nu

Publicerad 2012-09-25 16:11:47 i Au pair - Förberedelser,

 
Så här ser det ut på min skärm för stunden! Jag berättade ju för ett tag sedan att jag började spela in min au pair application video. Jag har varit lite lat på sistone så det var först idag jag spelade in de sista snuttarna så att jag äntligen kan börja göra en video utav alla dessa småklipp. Jag kan säga att det var lättare sagt än gjort, men jag börjar få ett flow nu så förhoppningsvis blir det ett ok slutresultat..
 
Kram på er fina

yeaaah buddy!

Publicerad 2012-09-25 12:38:00 i Au pair - Matchning,

IT IS OFFICIAL!
nu är jag äntligen i matchningen :) :)
Spelar egentligen ingen roll att jag troligen kommer behöva vänta ett par veckor på första matchningen för jag är bara så galet glad att jag äntligen äntligen är igång! Dessutom har det gått snabbare än förväntat, jag räknade med minst tio dagar då det är flera stycken som fått vänta i flera veckor innan de blivit godkända så det känns riktigt bra.
I'll keep you updated!

America here I come, soon..

Publicerad 2012-09-19 22:21:00 i Au pair - Förberedelser,

Hej fina!
 
Hoppas inte att jag gör er för förvirrade med den tredje ändringen i bloggens utseende, men det tar lite tid att matcha ihop ett utseende som jag trivs med! 
 
Jag har helt glömt att updatera er om hur intervjun med SI gick som var inplanerad för igår tisdag! Det gick otroligt bra och att man ens har nervositet i kroppen inför detta är nu i retrospekt alldeles absurt! Redan i från start kändes det alldeles super avslappnat och härligt då jag möttes av en leende före detta au pair utanför ett supermysigt café i Örebros stadskärna. Båda kände sig fika sugna och jag körde på ett klassiskt val för mig som inte är kaffedrickande on a daily basis: chai latte. Kunde inte varit godare, nästan så att den toppade espresso houses, men bara nästan!
 
Anyhow, det var en supermysig fika som varade i ungefär två timmar där det varvades mellan skratt och frågor som tjejen behövde fråga mig om, superhärligt! Efter ett tag sattes jag framför hennes dator där jag skulle besvara 260 frågor som hade med visumet att göra, och oh my god vad drygt det var! 260 sant eller falskt frågor som 30% var exakt samma fråga formulerat på ett lite annorlunda sätt än den förra. Yeez, dessa amerikanare och deras otroliga krav på tillträde till landet! Man blir alldeles förundrad om man jämför med ett litet land som Sverige, liten skillnad där va.. Men nu äntligen sitter jag iallafall där jag gått och väntat på så länge. Nu får jag äntligen komma igång med min matchning så fort huvudkontoret i London godkänner min ansökan! Det kommer väl dröja ungefär 10 dagar tills då det händer, men just nu är det bara en postivit inställd Linnéa som väntar på att få komma igång på riktigt! 
 
ja det där med bilder hörrni.. det blir inte så vidare hög kvalitét på dem nu när jag är hemma, dels för att jag inte gör något vettigt, och dels för att jag inte tar med mig min kära nikon när jag sticker iväg någonstans tyvärr! Men don't lose faith, jag kommer leverera!

Soliga höst

Publicerad 2012-09-13 22:47:00 i Au pair - Förberedelser,

Hej kära vänner!

Idag har varit en relativt händelserik dag i min au pair värld! För det första har jag spenderat dagen tillsammans med min älskade nikon och jobbat på min video application. Man får passa på när hösten erbjuder det perfekta vädret att fota och filma i. Och en annan spännande händelse är att min intervju äntligen är inbokad! Planen är att jag sticker iväg till Örebro på tisdag nästa vecka och efter det är det förhoppningsvis full fart framåt! Det enda omständiga är att jag måste kompletera min hälsoundersökning med ett tuberkulintest för att bevisa att jag är frisk och inte har tuberkulos virus.. Amerika har allt lite för höga krav ibland kan jag tycka! Men idag så är jag bara glad att jag äntligen får åka iväg på min intervju!

KRAM

min älskade ögonsten

# right now

Publicerad 2012-09-12 13:40:38 i

Kände mig otroligt inspirerad när jag vaknade i morse! Det är dags att börja ta mig an den stora processen med att göra en så kallad au pair application video. Detta är alltså en video som värdfamiljerna kommer få tillgång till då de väljer au pair. Så jag ska sätta mig och spåna på vad jag vill ha med i den, man måste i princip ha sin egen niche till videon för att göra värdfamiljerna intresserade av just dig. Sen kommer det till hela processen med att få allting filmat, vilket kommer bli min största utmaning.. Tror dock att detta kommer bli superkul och förhoppningsvis kommer det bli ett bra slut resultat!

Den som väntar på något gott..

Publicerad 2012-09-11 18:44:00 i Au pair - Förberedelser,

Nu sitter man här, efter att ha väntat och längtat på att bli klar med sin ansökan och gör precis samma sak; väntar. Nu är väntan på att min intervjuare ska kontakta mig för att boka in en tid här, och det börjar gå en ordentligt på nerverna. Jag vill inget annat än att åka iväg! När man varken jobbar eller tjänar pengar på något vis så börjar denna historia bli lite långdragen, iallafall nu när jag har varit arbetslös i snart två månader.. Och för att tappa hoppet ytterligare så väntas en drygt tio dagars väntan efter intervjun för att bli godkänd av huvudkontoret innan själva matchningen kan få börja. Men den som väntar på något gott..

Liten update i väntans tider, jag hoppas att ni har något mer produktiva dagar än mig för stunden ♥
 
slänger upp en bild i från Kos förra sommaren istället, för att ha något positivt att komma med!

Here we go!

Publicerad 2012-09-10 22:07:00 i Au pair - Förberedelser,

tänkte slänga ihop en liten checklista så att ni där ute får ett hum om vad det är som tar så förbannat lång tid när man väl tagit sig in i processen för att bli au pair.. Det tog som sagt nästan 10 månader för att komma till var jag befinner mig just nu: vid intervjun. Sen kan det självklart gå snabbare än så, det är bara att jag samlade ihop barnerfarenhet samtidigt som jag gick i skolan som det tog sin lilla tid för mig!

[X] Bli klar med ansökan
[X] Skriva brev till värdfamiljerna
[X] Få ansökan godkänd av huvudkontoret
[X] Skicka in barnerfarenhets referenser till SI
[X] Skicka in kopia på körkort till SI
[X] Skicka in kopia på slutbetyg till SI.
[X] Skicka in kopia på passet till SI
[ ] Skicka in karaktärs referens till SI
[ ] Åka på intervju
[ ] Börja matchning
[ ] Acceptera en värdefamilj
[ ] Skicka efter polisregisterutdrag (görs på intervjun)
[X] Boka tid för och göra hälsoundersökning
[ ] Skicka hälsoundersöknings bevis till huvudkontoret i London (görs på intervjun)
[ ] Göra visumansökan online
[ ] Ta foton till visumet & internationella körkortet
[ ] Beställa internationellt körkort
[ ] Signera visumansökan
[ ] Betala visumavgift, få kvitto på det
[ ] Proof of funds att ha med till ambassaden
[ ] Betala programavgift & försäkring till SI
[ ] Besöka Amerikanska ambassaden
[ ] Köpa presenter till familjen
[ ] Packa
[ ] Säga hejdå till alla
[ ] Åka!

Första inlägget

Publicerad 2012-09-10 16:35:11 i Au pair - Förberedelser,

Hallå där ute!

Nu sitter jag här, knappt ett år efter jag först började processen med att ansöka till att bli au pair i nationernas nation the United States! Det hela började väl egentligen när jag gick på högstadiet då jag och mitt stora sug för världen bara önskade att få lämna lilla Sverige och upptäcka vad som finns utanför landet lagoms gränser. När jag satt och drömde mig bort i sökandet av resemål så kom jag in på idén av usa.. Jag hade som så många andra drömt mig bort i filmernas värld och jag bestämde mig där och då för att på något sätt och vis få tillgång till det ofattbart populära landet. När jag fick kontakt med au pair yrket så kändes det inte annat än rätt; jag menar, att få ta hand om barn samtidigt som jag får resa? That's a win win situation for me!

Ända sen högstadiet har jag alltså varit inställd på att flytta till USA under ett år efter gymnasiet. Men det var ju just den haken.. Jag var tvungen att klara mig igenom gymnasiet först! Det tog mig inte många funderingar för att redan i åttonde klass bestämma mig för att gå International Baccalaureate linjen på gymnasiet då jag skulle få en otroligt fördel i det engelska språket. Sen har jag alltid varit intresserad av just språk så det var lite som att döda två flugor i en smäll.

Så när sista året med alla dess internals och final exams kom så bestämde jag mig för att börja min process för att bli au pair. Detta var i November månad. Jag började kika lite på olika organisationer och förstod snabbt att det var skandinaviska institutet, EF och STS som var de största inom just Sverige. Utan större funderingar fick jag känslan av att skandinaviska institutet vad den mest tillförlitliga och bästa för just mig, så det var genom den jag hamnade!

För att inte göra det här inlägget längre än det redan är så tänker jag bara meddela att jag planerar att åka iväg så fort som möjligt, vilket för stunden ser ut att kunna bli som tidigast i November. :)

Ha en superbra dag <3

Om

Min profilbild

Linnéa

Mitt namn är Linnéa Håkansson, jag är 19 år gammal och kommer ifrån Karlstad. Den 5e November 2012 startar jag mitt äventyr och sticker iväg som au pair. Kommer bo tillsammans med en underbar familj i Long Valley New Jersey, ungefär en timme utanför NYC. Följ mig och mitt år i staterna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela