Mitt namn är Linnéa Håkansson, jag är 19 år gammal och kommer ifrån Karlstad. Den 5e November 2012 startar jag mitt äventyr och sticker iväg som au pair. Kommer bo tillsammans med en underbar familj i Long Valley New Jersey, ungefär en timme utanför NYC. Följ mig och mitt år i staterna!

Jobb och shopping

Publicerad 2012-11-29 01:42:51 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Idag har det bara varit fullt upp med jobb hela dagen lång.. Började som vanligt halv sju och höll igång i ett par timmar. Efter det damp jag ner i sängen och gick inte upp igen förens det var dags att hämta tjejerna på busshållsplatsen, sex timmar senare. Jösses. Men ibland får man allt vara lite lat(mami, papi, ni skulle vara stolta om ni såg mig här borta, ingen säng liggande här inte). Reagan hade även en play date idag så det vara bara jag och kk(key key) för ett par timmar. Planen var att vi skulle baka men vi hade inga ägg, så får bli en annan dag. 
 
Igår vad jag iväg till Rockaway mall i snöstormen, okej så illa var det verkligen inte, bara något ringrostig när det kommer till att köra bil i snöoväder; speciellt en stor van. Dock kom jag både dit och hem utan skråmor. Gick in på Hollister som jag drömt om så många år och om det fanns fina saker! Dock är det inte lika billigt som forever 21, så jag fick sätta the limit på en tröja på rea och en superfin kjol som inte var på rean. Kunde inte motstå.. Fick även med mig en ny bare minerals burk och en påse från Victoria's secret.
my gal Reagan med de coolaste shades ever
Kom på att jag även har helt glömt bort att visa er sängen jag snackade så gott om när jag först kom hit. Kan ju säga att den är lika skön som den ser ut, om inte lite skönare. Ska försöka lägga upp bilder på de andra delarna av mitt rum också, även om det inte är sådär super spännande kanske
 

Autumn in pictures - something wicked this way comes indeed

Publicerad 2012-11-28 04:32:00 i Allmänt, Au pair - Livet i USA,

 
Var ute igår(måndag) på en promenad i det vackra vädret och tänkte att jag äntligen skulle använda mig kamera for real för första gången här i usa. Tycker att flera av bilderna blev väldigt bra, vad tycker du? Och papi, nu får du äntligen se vad både min kamera och jag går för! ;)
 
Det enda som förundrar mig är vad som händer med vädret.. Kika på dessa bilder under och jämför med de övre som är ytterst höstiga.. Dessa två bilder är alltså från idag(tisdag), ett dygn senare.

 

Thanksgiving

Publicerad 2012-11-28 03:47:15 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Hur ska detta gå? Känner redan hur det skaver mellan mig och bloggen, hur ska jag kunna hålla uppe detta? Självklart tycker jag att det är jättekul att kunna dela mina upplevelser med er, men när jag inte jobbar så är jag antingen väldigt trött eller har annat för mig, typ som att spela the game of life med tjejerna. Herregud, har ingen aning om hur många gånger jag har spelat det spelet de senaste veckorna, sjukt många iallafall.
 
Tänkte iallafall anstränga mig lite och skriva ett par inlägg som ni kan läsa när ni vaknar imorgon, klockan är nämligen runt halv fyra hos er..
 
Thanksgiving var minst sagt en upplevelse och något som alla borde uppleva. Det är precis som i filmerna där familjer samlas och det finns mat så långt ögat når. Vi startade vår thanksgiving runt åtta på morgonen då det var hög tid att skicka kalkonen in i ugnen. Efter det gick allt i en väldig fart och plötsligt var Claudias föräldrar här och det var dags att hugga in. Ingen idé att jag försöker förklara hur god maten var, men jag tror att ni kan föreställa er om jag säger att vi alla gick in i en mat koma. Tydligen innehåller även kalkon en amino syra som vi reagerar mot, vi blir trötta. Så det var inte bara all mat utan faktiskt kalkonen i sig som gör oss trötta efter en thanksgiving middag.
 
Anyhow, efter middagen var det dags för desert, jag var faktiskt duktig nog själv att baka ett litet svenskt recept. Dock smakade det inte ri
 
ktigt som hemma, för här har de vaniljsocker som extrakt, vilket var väldigt starkt.. Sen var det dags för oss att fara vidare till Chances familj och jesus vilken urmysig familj. De har de där härliga italienska about them, med massa kramar och kyssar och mycket 'babe','sweety' osv. Stötte även på ett gäng härliga kids i min ålder!
 
Slutbetyg: UNDER FREKIN' BART
 
turkeey
Reagan, Claudia, Caelan och mormor
Declan, Chance och Aidan. Min underbara värdfamilj!
Kalkonen ser stor ut i mina ögon, tydligen är det en avarage sized kalkon, de har minsann haft större än denna andra år.. wow
Kakao ser minsann inte ut som hemma, inte i burken heller vill jag lova. Det bara skriker socker om den, även om det påstås att det är 100% kakao

NYC och känguru

Publicerad 2012-11-25 18:55:39 i Allmänt, Au pair - Livet i USA,

Jag tror ärligt talat inte att jag kan beskriva hur jag känner om staden i ord. Älska är inte nog, underbart är inte nog, otroligt är inte heller nog. Tror jag låter bilderna säga sitt.
 
Kan dock berätta att vi gick en hel del, började från Pennstation för att direkt käka lunch på The Australian. Åt för första gången i mitt liv känguru och jösses vad gott det var! Knallade sedan vidare mot Rockefeller och påvägen dit hann vi förbi biblioteket och Grand central station. Sist men absolut inte minst tog vi turen förbi Times Square med alla häftiga butiker och ljus. Fick även chansen att prova på New Yorks häftiga tunnelbane system. Helt perfekt stad, med sin egna lukt, känsla, utseende och intryck.
 

Exhausted

Publicerad 2012-11-24 09:30:00 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Efter en extremt lång natt och dag ligger jag nu i sängen och är redo att somna, klockan är alltså halv tio.. Det hela började med att jag åkte iväg till barnens kusin som bjudit med mig ut. Riktigt trevlig kille! Förfestade med ett gäng killar hemma hos honom och vi hade det väldigt roligt to say the least. Självklart var de typiska amerikanska influenserna där, som the beer keg, den amerikanska macho killen, the jocks, ja, you know the story. Hela stereotypen blev bara ännu mer confirmed när vi väl kom till festen. Herregud, det var hela köret. De röda plastglasen, ännu mera beer kegs, musiken, beer pong. Man kan ju säga att versionen vi har i Sverige av beer pong är en beta version minst sagt.. Här är det turneringar med pengar i potten och med riktiga regler. Hur roligt som helst och de spelas i par.
 
Otroligt roligt att fått uppleva och tänker att vi drämde in hemma hos Mikie runt halv fyra, sen sov vi gott kan jag lova! Dock inte långvarigt för runt sju var det dags för mig att sticka hemåt för att möta upp Emma och sedan åka in till nyc! Allt jag kan säga om det just nu är oh my god, vilken jäkla stad.

SLEEP TIGHT(dock sover ni nog redan)

College pojkar

Publicerad 2012-11-23 22:45:55 i Au pair - Livet i USA,

Träffade ett par trevliga prickar igår som bjöd med mig på en sådan där härligt amerikansk hemmafest. Ska bli otroligt spännande att få uppleva! Tyvärr får bloggen lida lite den här helgen, vårt internet ligger nämligen nere och jag har fullt upp. Men när jag är tillbaka igen har jag massor av inlägg att skriva till er. Thanksgiving, om ikväll och imorgon är det New York City som står på schemat!
 
Take care!

Thanksgiving pyssel

Publicerad 2012-11-22 02:10:00 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Blev inte särskilt mycket jobb idag vilket var otroligt skönt och välbehövligt, efter två intensiva veckor. Tjejerna kom hem runt fyra och då var det full fart i huset igen och idag var det dags för lite Thanksgiving pyssel! Jag tror det hela började med att Reagan hade gjort en turkey i skolan som hon ville dekorera, och då ville självklart Caelan också ha en. Plockade fram alla möjliga lådor med pyssel och säkert två timmar senare var de färdiga. Riktigt mysigt hade vi också på köpet!
 
Imorgon är det som sagt thanksgiving och det kommer bli en hejdundrans middag då våran kyl är back to business. Var en del frågetecken om vi skulle kunna ha middagen här eller inte när vi inte hade en fungerande kyl, men nu är det inga problem! Dagen kommer innehålla det årliga christmas picture, jul pyntning och framför allt mat. Efter thanksgiving helgen är det dags för mig att ta tag i både träning och mat igen, jag var ju så duktig i våras! Nu så här på höstsnåret önskar jag att jag fortsatt så att jag inte måste kämpa av mig de där 10 kg igen(okej, det var 9 but close enough)..
 


Ingen skymt av regn så långt ögat når

Publicerad 2012-11-21 20:43:58 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Hallå mina fina svenskar!
 
Vet inte riktigt var det är för speciellt idag, men jag känner mig extra glad! Var inte speciellt glad i morse när klockan ringde som vanligt 0630, men nu när jag har haft 6 timmar för mig själv så har mitt humör knappats upp ordentligt.
 
Enligt schemat skulle jag ha börjat jobba vid tolv då tjejerna har halvdag idag eftersom det är thanksgiving imorgon, men sitter fortfarande här hemma utan tjejer. Killarna kom hem för en kvart sen kanske, men det tog Aidan tio minuter så var har ut ur dörren igen och iväg mot en kompis. Så det är alltså jag och Declan hemma och han klarar sig allt utan mig, så därför har jag ännu en stund över. Claudia(min hostmom) volunterade i Reagans klass idag när de hade en thanksgiving feast, så hon har tagit med tjejerna ut nu efter skolan, tror det var lunch som stod på schemat. Jag får helt enkelt se när det är dags att börja jobba igen..
 
Imorgon är det alltså dags för Thanksgiving, och det ska bli så otroligt spännande att få uppleva det på riktigt, alltså inte som en svensk på semester utan i en amerikansk familj! Jag tror nog att jag kanske bakar något svenskt att tillföra på bordet(om det finns grejer för det i huset) Chance kom hem för en stund sedan med vad jag upplevde som en extremt stor Turkey, men tydligen är det en normal stor sådan, och de har även haft större än så andra år. Nog har allt storleken en betydelse här i staterna..
 
Kom även att tänka på något som är väldigt fascinerande för mig som svensk.. Det har inte regnat en dag sedan jag kom hit till USA. På riktigt, 16 dagar utan regn mitt under hösten. Har nog aldrig hänt i Sverige, kan inte vara mer tacksam för att vakna upp till solsken varje dag!
 
Det enda som saknas just nu är den härliga sommarbrännan och det superfina solblekta håret..

what's in the box?

Publicerad 2012-11-20 15:54:00 i Allmänt, Au pair - Livet i USA,

curious?
 
Tänkte att jag kunde lägga upp vad jag köpte i helgen.. Blev inte allt för mycket shopping, det större köpet var ett par boots från dollhouse! Nu återstår bara en svart skinnjacka och sen känner jag mig någorlunda ok för stunden(innan den riktiga kylan kommer). Köpte även en mascara, en favorit i repris: lancômes l'extrême. fick bli lite smått och gott helt enkelt.
 

14 days in the United freakin States

Publicerad 2012-11-19 18:20:54 i Allmänt, Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Idag är det alltså exakt 14 dagar sedan jag stog på Arlanda och sa mina farväl till papi och Alex. Har gått otroligt fort, men antar att det är något man inte kan ta in förens man själv står här. Lyckades försova mig idag också, hade inte ens hört alarmet så ungefär tjugo minuter efter asatt sitt knackade min värdpappa på dörren och väckte mig.. Som tur var så var han väldigt förstående och inte det minsta arg eller irriterad. Let's pray to the gods att jag inte lyckas försova mig igen.. Jag är ju ändå tjejernas väckarklocka i princip.
 
Nu ligger jag iallafall i min härliga säng och försöker se på en film, men musik och facebook lockar ofta så det är inte särskilt mycket film tittande för min del.. Har även hunnit med att skypea med la familia.. Dock jobbade papi, så det fick bli mami, Alex och Robin. Hängde kvar i luren med mina bröder ganska länge efteråt också!
vad tror ni att jag har i den lådan? Förhoppningsvis orkar jag ta tummen ur och fota med systemkameran idag, annars lägger jag upp en inlägg imorgon!

Cheesecake Factory

Publicerad 2012-11-19 17:53:40 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Mat - topp betyg
Cheesecake - yum
Service - Come on!
 
Min livs första upplevelse av Cheesecake factory och jag måste medge att det var lika gott som jag förväntade mig att det skulle vara. Det var faktiskt min kära kusin som beställde åt mig ifrån Sverige, det fick bli en combo; Chicken Madeira & Steak Diane. Oh my god. Steken var bland de godaste jag haft, jeez! Kycklingen var också god, men jag älskade steak Diane. Enda problemet var att jag inte kunde äta lika mycket som jag önskar att jag kunde, men det betyder att jag får käka kyckling till lunch idag. Cheesecaken då.. Jo visst var den god! Det endan jag inte kan förstå i det här service minded landet är hur det inte kan fungera smidigt när ett gäng ska splitta på notan. Inte kunde vi bara betala för vår del, nej här skulle notan delas upp i fem för att VI skulle räkna ut vad var person för sig skulle betala. Sjukt besviken, för inte ens när vi fick göra allt arbete kunde de inte föra det smidigt och enkelt. Herregud.
 
Min kära nyfunna vän från Peru
de fina Thailändskorna i min cluster
Också en relativt ny au pair, tyska!
look at that beauty..
Birthday girl från Brasilien

Water Bridge

Publicerad 2012-11-18 16:33:08 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Idag är planen som sagt att åka iväg till Water Bridge. Jag vet inte om jag har förklarat det här redan, men det är iallafall som så att jag bor ungefär 30 minuter därifrån. Det är även 30 minuter till det andra mallet jag var på härrom dagen, Rockaway. Rockaway ligger mot nordost och Bridgewater söder ut och något åt öst. Känns faktiskt väldigt bra att jag ligger emellan dem, för då har jag valet av vilket jag känner för att åka till. Dessa är alltså de största mallen här i närheten, annars finns det mall i varje liten ort i princip, dock utan vidare berusande butiker..
 
Igår kväll var det work time, men jag måste medge att det var nog det softaste jag varit med om. Började jobba runt sju, så jag och Caelan drog till med snuggle time och såg på Jessie på disney channel. Knappt en timme senare snarkade hon så sött brevid mig. Då tog jag mig tid att catcha up med Glee. Älskar att Kate Hudson är med i den senaste säsongen, gillar henne! 
 
Verkar nästan omöjligt att få tag i en pincett i det här landet(en med någorlunda kvalitet), så jag ger mig idag in på mitt sista försök att hitta en. Annars får det banne mig bli en sketen pincett från the dollar store som det inte går att plocka ett enda strå med, för mina buskiga bryn är inte ok någonstans. Senast jag var på nagelsalongen insisterade min vietnamenska att utföra bryn vaxning på mig.. 
 
Bjuder på en bild från orientation i Stamford, detta är en del av tjejerna som startade sin resa samtidigt som mig!

Busy Saturday

Publicerad 2012-11-18 00:46:35 i Allmänt,

Imorse var det dags att sticka iväg på mitt första cluster meeting.. Mötet hölls i Basking Ridge och var på ett Starbucks, det blev ännu en chai latte. Totalt var vi 8 au pairer tror jag, och det var superkul att träffa dem! Slutade med att fyra av oss blev kvar i tre timmar(!), tiden bara flög iväg.. Sen stack vi vidare till Panera's. De har de godaste sopporna jag någonsin smakat, the creamy tomato soup är to die for. 
 
Nu är det dags att mysa ner oss i soffan framför någon härlig film medan min värdmamma och -pappa åker iväg på en tillställning med Declan. Jättesvårt att förklara vad det är, men det handlar basically om övergången från 'barn' american football och 'high school' football. When the real fun begins.. 
 
Imorgon sticker jag och en australiensk tjej iväg till Brige Water mall, och på kvällen ska det firas på Cheesecake factory för en Brasiliansk tjej fyller 25! Den här helgen kommer vara riktigt rolig!
 
Kram på er alla där hemma!

Lotus

Publicerad 2012-11-16 17:16:00 i Allmänt,

Ligger just nu i min säng halvt medvetande och lyssnar på Christina Aguilera's nyaste album och njuter. Är så extremt imponerad på det här albumet, tycker ni ska ta er en lyssnare. Lotus heter iallafall albumet och låtarna som går på repeat just nu är speciellt
 
Cease Fire
Just A Fool
Light Up The Sky
Sing For Me
 
(klicka på låtarna för att få en direkt länk till spotify)

Fredag

Publicerad 2012-11-16 16:59:51 i Au pair - Livet som au pair,

Äntligen fredag! Ihelgen blir det att träffa den andra au pairen som bor här i long valley, och förhoppningsvis en annan tjej också, om det går enligt planerna. I brist på annat att skriva så tänkte jag att jag kunde lägga upp en bild på vad jag välkomnades av när jag kom till huset för en vecka sedan..

Och just det.. Jag träffade den första au pairen här omkring, hon bor i Chester och är inne på sitt andra år här i USA. Det var trevligt, vi satte oss på starbucks och jag fick dricka en efterlängtad chai latte. Tyvärr var den inte ens i närheten av mitt älskade espresso houses chai latte.

Överdådens Amerika

Publicerad 2012-11-15 14:36:18 i Allmänt, Au pair - Livet i USA,

Som jag skrev tidigare så är husen har omkring väldigt maffiga, även det jag bor i.. Har dock inte frågat mina värdföräldrar om lov att lägga upp bilder än(glömmer hela tiden bort..). Jag tog iallafall ett par bilder här omkring så att ni kan få känslan av vilka typ av hus det är jag snackar om. Ni får dock överleva även om bilderna inte är i topp kvalitet, jag tog dem ifrån bilen..
 
 

Rockaway town center

Publicerad 2012-11-15 02:14:00 i Allmänt, Au pair - Livet i USA,

OM jag shoppade. Jag började det hela på forever 21 där jag bokstavligen gick igenom hela affären. Det var ju faktiskt första gången jag var inne i ett forever 21, och jag kan ju lugnt säga att det uppfyllde alla mina drömmar och önskningar, vilken grym affär! Var säkert där i en timme och hade så mycket grejer att prova, allt fick dock inte följa med hem. Jag köpte ett par jeans för typ 70:-, en kjol för mindre än 5 dollar, två tjockare tröjor och ett par solglasögon(lämnade alla mina hemma i Sverige av någon anledning). Dessa 6 items kostade inte ens nära skjortan, totalt landade det nog på runt 500kr. Stack sedan in huvudet på hm, på riktigt, var nog där i tre min, och kom ut runt 500kr fattigare. Ni är nog alla medvetna om min och hms relation... Love/Hate kan man nog kalla den vid det här laget, hittar alltid något där.. Lite sådär extra stolt över Sverige(förutom att typ ingen vet att det är Svenskt.. Min kära Australienska kompis i Chicago visste inte ens vad det var..). 
 
Efter besöket på hm bestämde jag mig för att det var nog, men så fick jag såklart syn på wet seal och inte kom jag ut tomhänt därifrån heller. Fick iallafall minimera mina antal artiklar och hålla mina shopping-galna fingrar i styr. Hann även käka på Wendy's idag, om det var gott. Slog vårat Max med hästlängder!
 
Allt som allt tänker jag att jag uppdaterade min garderob med 12 artiklar för under 1300kr. Herregud vad billigt det ska vara att handla i USA om man jämför med Sverige.. Hade knappt inte fått fyra eller fem artiklar hemma.. Me like it over here..
 
Vet att kjolen är lite väl sommrig, men jag är så sommarsugen just nu att jag inte kunde låta bli. Den kommer se så bra ut i min garderob!
min snälla värdpappa överraskade mig med en dunkin' donuts kopp idag när han kom hem!
försök lägga den där loggan(Wendy's) på minnet, för burgarna är definitivt top två här i USA so far.
 
 

Getting into the groove

Publicerad 2012-11-14 15:33:55 i Allmänt, Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Ännu en morgon har gått förbi, och nu börjar jag komma in i rutinen med att vakna 06.15 varje morgon. Jag tycker också att jag jobbar mer effektivt med tvätt och bäddning av barnens sängar! Idag var det dock svårt för minstingen att bestämma sig för vad hon skulle ha på sig.. Att det ska vara så svårt att välja en t-shirt, den ena var 'itchy' medan den andra inte höll måttet, fick henne iallafall i en efter mycket om och men. 
 
Nu tänkte jag strax sticka iväg till ett mall, blir troligen till Rockaway vilket är nära och har ett forever 21! Sen består eftermiddagen av läxläsning och lek fram till klockan sju. 
 
Som jag alltid gör så här års så längtar jag till sommarvärmen.. så sitter och kollar igenom en massa sommarbilder.. Studenten och balen var allt något alldeles extra
superduper glada tjejer
mamii
 
 
 

Postponed Halloween

Publicerad 2012-11-14 02:58:48 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

I Lördags fick tjejerna sticka ut i höstkylan och trick or treat-a, om de var excited! Dagen började med att de skulle klippa håret och redan då ville de ha på sig sina härliga halloween kostymer. Klockan ett var det dags och vi tog bilen över till en av tjejernas kompis där ett helt gäng samlats, redo för att få ett massa godis.
 
Claudia la iallafall upp ett par bilder precis, så jag tänkte att jag kunde dela med mig av dem.. 
 

Orientation

Publicerad 2012-11-14 02:39:58 i Au pair - Livet som au pair,

Jag har försökt skjuta på det här inlägget så mycket jag kunnat om jag ska vara ärlig, just för att det krävs både tid och ork. Dock sitter jag här, när jag är som tröttast och inte egentligen känner för att blogga och skriver inlägget. Tänkte alltså äntligen lägga upp lite om orientation dagarna i Stamford, Connecticut.
 
Allt började som sagt på måndag kväll, då vi i princip fick en introduktion och våra rumsnycklar. Alla började genast leta upp sina rumskompisar medan jag stod där själv och inte hittade min match. Jag tänkte att det var lika bra att jag knallade upp till rummet och se vilka som var där, och möttes av ett tomt rum. I got to pick beds! Två massiva sängar och ett superhärligt och fräsht rum, dock inga rumskamrater. Det dröjde kanske två timmar tills jag hörde en försiktig knackning på dörren - kompis nr 1, en kinesisk tjej som var supergullig. Kvällen kom mot sitt slut och vi la oss i var sin säng, blir sedan väckta runt halv två på natten då en annan tjej kommer inknallandes. Vi är alltså tre på två sängar. Denna gången var det en fransyska. Måste medge att det var otroligt svårt att prata med båda två, man förstod knappt vad de försökte säga.. 
 
Anyhow, tänker inte berätta allt i detalj. Summa summarum så träffade jag iallafall två superhärliga britter och en australienare som det klickade med! Hängde även med Tiffany(den andra svensken) och Diandra, en italienare. Kommer definitvt sakna de här tjejerna så det får bli att möta upp dem någonstans i landet, vad sägs om miami? Yes please. 
 
the greatest au pairs of the bunch! Australia, Britain, Sweden, Britain and Italy
a sea of suitcases on the 4th day.. 
my pretty pretty aussie friend

The au pair life: day one

Publicerad 2012-11-12 18:12:00 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

I made it through the morning! Nejdå, jag ska allt säga er att det gick otroligt smidigt imorse! Antagligen för att barnen kände för att vara snälla mot mig dag ett.. Började iallafall dagen med att väcka tjejerna 0630 och sen var det dags för frukost och packande av  lunch packs. När tjejerna knallade iväg till bussen med deras papi drog round 2 igång och det var dags att väcka killarna. Även här gällde frukost och lunch packs, och sen var det dags för skolbussen. När det var tomt i huset drog jag igång med att bädda deras sängar och samla ihop all tvätt för att sedan köra en maskin. Här borta slösar man minsann inte bort varken tid eller vatten genom att färgsortera, nej här har vi vita tvättar och 'resten tvättar'. Smidigt måste jag säga. 
 
Nu sitter jag i min massiva säng och lyssnar på musik och ordnar upp lite i mitt rum. Har fått upp mina sista detaljer från resväskan och de är nu påväg ner i källaren, shit jag ska verkligen bo här i ett år! Jag har en så underlig känsla, för jag trivs så otroligt bra här och jag känner mig inte alls som en inkräktare, men samtidigt kan jag inte fatta att jag ska vara kvar här i ett år! Sjukt härligt. 
 
Skype-ade föresten med min kära broder häromdagen, mycket tevligt. Så nu är alltså jag och min skype up and running, så försök få det till en vana att logga in på skype så fort du är inne på datorn, så har vi en chans att prata ett slag med varandra! Jag är iallafall online så fort jag har möjlighet!
 
observera hur fint höstväder vi har här på andra sidan atlanten. Ena dagen snö andra dagen 14 grader och stor värmande sol!
Bästa fia tänker på allt hon minsann, nu kan jag tänka på min fina vän varje gång jag kommer in i mitt rum!
Och varje gång jag tittar i spegeln kommer jag komma ihåg vad som står i det gosiga vykortet jag fick med

Getting them nails done

Publicerad 2012-11-11 19:16:00 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

 
Söndagen började med att Claudia, jag och tjejerna satte oss i the van, som kommer vara min bil det kommande året. Det var jag som satt i förarsätet(dock har jag kört runt lite i områden häromkring redan) och det kändes något ovant. Det där med automat är kanske inte så enkelt när man har kört runt med växelspak och koppling i ett och ett halvt år.. Men påväg hem från the supermarket, som verkligen var super på alla sätt och vis, kände jag mig mycket säkrare i körningen så det gick som smort. 
 
Ett par timmar senare skulle Claudia iväg och fixa sina naglar, så jag och tjejerna följde med. De tog självklart en färg för varje nagel medan jag nöjde mig med en färg för alla fingrar. Jag körde på en peachy och höstig färg eftesom det är gel så de håller riktigt länge, så kände inte riktigt för en rosa färg som jag annars ofta kör på.. 
 
Nu står pizza på schemat och imorgon är det dags för min första officiella jobbdag! Wish me luck!
 
 

I paketet

Publicerad 2012-11-10 05:10:00 i Au pair - Livet i USA,

Som min kära kusin gissade sig fram till så innehöll alltså paketet jag mottog på hotellet en låda kakor från min värdfamilj. Jag kan säga så mycket som så att de smakade precis som jag förvänatde mig att amerikanska kakor ska smaka: socker! Supergoda var de iallafall och jag har ett helt gäng kvar som jag har lagt här inne i mitt underbara rum(ni ska se min säng, omg). 
 
 

Gifts

Publicerad 2012-11-10 03:57:54 i Au pair - Livet i USA,

Nu har jag äntligen fått ge mina små presenter till min värdfamilj. Idag är det Declans födelsedag så hade egentligen tänkt att ge alla sina presenter imorgon.. Men tjejerna kom in i mitt rum idag och fick syn på en hög av presenter och skulle självklart höra vilka de var till.. Och efter det tog det inte många timmar innan de sprang till Declan och frågade om det var ok om alla kunde få öppna sina presenter idag, vilket det var! 
 
Tjejerna blev superglada för sina små mjukbjörnar(jag driver inte, de är det mjukaste du kan tänka dig) och döpte dem illa kvickt. Killarna verkade väldigt nöjda med sina sverigetröjor, där tänkte jag som så att eftersom de älskar de amerikanska sporterna, så fick sverigetröjorna representera den största sporten i sverige; fotboll! Mina värdföräldrar fick tillsammans en aladdin ask och en bok som heter 'ett år i sverige' med en massa bilder och info om oss svenskar.. Mycket uppskattat! Sen fick alla barnen självklart godis också.
 
Har precis kommit hem från en japansk restaurang som kallas hibachi.. Ni vet de där restaurangerna där man har en privat kock vid borden och där de lagar maten framför en och det är massa eld osv osv..? Superhäftig upplevelse och nu luktar hela jag matos men om det var värt det! Nudlarna kan vara de godaste jag någonsin haft och för att inte tala om the shrimps. Sen fick jag även smaka på en av sönernas NY steak och min värdpappas filet mignon, om den var god! Kan dock inte riktigt smälta hur mycket mat du faktiskt får här borta, det är sjukt. Fick pressa ordentligt, dels för att det var otroligt gott och dels för att jag inte hade mage till att lämna för mycket på tallriken.
 
tjejerna upplevde smaken på bilarna på ett sätt som jag aldrig kunnat tänka om dem, de fick ett stark nej av C..
 

Back on track

Publicerad 2012-11-09 05:40:27 i Au pair - Livet i USA,

Ligger nu i mitt nya härliga rum hos min värdfamilj och lever livet. Jag har blivit bortskämd ända sedan jag kom hit och jag kan inte annat än att ge hela alltet lovord! But more about that later!
 
Ville bara ge alla en heads up om att jag äntligen fått tag i en laddare till min dator! Min snälla värd pappa köpte en svindyr universal sådan som fungerade mer än väl. Såå glad över att äntligen vara framme och äntligen ha min kära dator att skriva på och inte en liten iphone. Nu ska jag sova för imorgon är det födelsedags firande här i huset!

D-day

Publicerad 2012-11-08 13:00:00 i Au pair - Livet i USA,

Idag är det dags, idag ska jag få komma iväg till min värdfamilj! Det enda tråkiga med den här dagen är att jag måste säga hejdå till de underbara vännerna jag skaffat mig, som det känns som om jag känt i månader.. Men vi får mötas upp alla tillsammans, de två britterna, australienaren, italienaren och de två svenskarna. How about Miami huh?
 
En liten kort update så här på lunchen på sheraton hotel, kommer sticka iväg till Newark där min hostmom kommer möta upp mig!!

You've got delivery!

Publicerad 2012-11-08 02:59:00 i Au pair - Livet i USA,

Despite the New York tour being cancelled, today is a great day!

Ett gäng av oss tjejer bestämde oss för att istället gå ut och äta, så nu vid sex knallar vi iväg i snön till en amerikanare som heter the black bear. Ska bli superexciting och jag lovar att det blir en massa fotografering. Får ordna en bildbomb när jag fixat en laddare till datorn! Så länge får ni ett par bilder från dagen, jag fick ett paket från min underbara värdfamilj som ni får ett smakprov på.. Jag lovar att ni ska få se vad som är i det(har det i digital kameran).

(Tydligen har de även polkagrisar i USA och England också! Bjöds nämligen på det av Jody, våran 'lärare' här! De engelska tjejerna uppskattade minst sagt vårt namn på dessa godisar)

No access and no time

Publicerad 2012-11-07 19:18:37 i Au pair - Livet i USA,

Förlåt förlåt förlåt! Det har blivit så mycket svårare att ta tag i bloggen om dagarna här på orientation när jag inte har en laddare till min dator. Och om det inte vore nog, så har jag i princip noll tid att skriva heller. Dagarna består av allt från röda korset till att vara en familjemedlem, och kvällarna har spenderats på både the mall och target!

Ni kan få se en liten mobil bild ifrån soliga USA iallafall.. Idag chockerades vi dock av the NorEastern som bjöd på snö!! Så tyvärr blir det inget New York för oss för det blir för starka vindar, väldigt tråkigt. Men inga för ledsna miner för ikväll blir det middag med två brittiska tjejer och en australienare. Riktigt härliga tjejer!

Kram kram. Until next time!

Alive on the other side!

Publicerad 2012-11-05 23:34:28 i Allmänt,

Nu ligger jag i den mysigaste och största sängen jag någonsin upplevt. Nog är det så att USA tar king size seriöst! Tyvärr lyckades jag glömma min laddare till datorn hemma i Sverige.. Så får avvakta något med bilder från rummet då jag bloggar från mobilen!

Nu är det iallafall dags för efterlängtat käk, det ska bli spännande att se vad denna buffé har att erbjuda..

And huuuge thanks to my host family who are super kind to pay for my New York tour! Kan säga att den inte är billig. Lots of hugs

Next stop: New York

Publicerad 2012-11-05 03:02:00 i Allmänt,

Nu har det blivit dags att lämna lilla Kil för något större, mer händelserikt och något mer. Jag ska till USA. Äntligen ska jag sätta mig på det där planet som jag så länge drömt om att få sitta på, att få stiga av planet och skapa ett liv på andra sidan atlanten. För ett tag iallafall!
 
Nu är klockan alltså drygt tre och snart sätter vi oss i den vita volvon som är så fint parkerad här utanför huset. Huset som jag växt upp i, som det gått max en månad sen jag såg det sist någonsin. Nu ska jag lämna det bakom mig för ett år. Den här helgen har varit fylld av 'sista' för ett tag och nu förstår jag verkligen att det bär av. Jag ska få åka iväg som jag drömt om sen jag var typ 10 år. Nu åker jag!
 
Planen är att möta Tiffany på arlanda runt sju för att sen ta oss vidare mot USA! Tiffany är som sagt tjejen som också åker med au pair in America, så vi flyger tillsammans! Planet lyfter klockan nio idag, finner jag någon tid så ger jag er en sista uppdatering på flygplatsen. Annars hörs vi när jag nått andra sidan av atlanten. Sjukt.
 
KRAM PÅ ER ALLIHOPA och glöm inte att ni enkelt tar er till mitt skype konto här i bloggen!
Vill också ge en extra kram till mina absolut bästa vänner som verkligen är glada för min skull. Längtar redan tills vi ses när ni kommer och hälsar på godingar. 

Här packas det minsann

Publicerad 2012-11-02 14:26:32 i Au pair - Förberedelser,

Tanken var att jag skulle få upp ett inlägg igår kväll, men när sömnen tar över är det inte lätt att hålla sig vaken. Större delen av kvällen igår fokuserades på att börja provpacka för att se att allt får plats och att det inte väger för mycket. Kan ju säga att det var tur att jag började med detta igår.. Stötte på en del små problem som jag är säker på att jag inte skulle orka med på typ söndag kväll! Nu har jag äntligen full kontrol på vad jag har återstående att packa ner och vad som behövs göras, så det får allt bli en sista tur in till Karlstad på Söndag. Ikväll har vi familjemiddag planerat, Robin och Sofia kommer, till och med Malin med familj, Sen får så klart Julia vara med på ett hörn också. Kommer bli supermysigt, men det blir nog också ett konstigt farväl(det har alla hittils varit iallafall). På något vis kan jag inte riktigt tänka att det är ett hej då för 13 månader..
 
Nu ska jag iallafall ägna ett tag åt käraste Fia som är på väg hit. Det kommer också vara sjukt konstigt. Sista gången jag kommer träffa henne med. Herre jisses. 
 
planen var att det skulle komma upp ett par bilder till det här inlägget. Men självklart krånglar min dator så jag inte får in dem... Får helt enkelt bli i nästa inlägg!
 
 

Om

Min profilbild

Linnéa

Mitt namn är Linnéa Håkansson, jag är 19 år gammal och kommer ifrån Karlstad. Den 5e November 2012 startar jag mitt äventyr och sticker iväg som au pair. Kommer bo tillsammans med en underbar familj i Long Valley New Jersey, ungefär en timme utanför NYC. Följ mig och mitt år i staterna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela