Mitt namn är Linnéa Håkansson, jag är 19 år gammal och kommer ifrån Karlstad. Den 5e November 2012 startar jag mitt äventyr och sticker iväg som au pair. Kommer bo tillsammans med en underbar familj i Long Valley New Jersey, ungefär en timme utanför NYC. Följ mig och mitt år i staterna!

utgång i New York

Publicerad 2012-12-30 21:12:00 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Vilket kväll! Ligger i sängen och degar klockan tre och lyckas inte ta tummen ur. Kom hem runt halv åtta i morse men om det var värt det. Träffade även två superhärliga svenskar som tyvärr sticker hem om två månader, men knöt en hel del trevliga kontaker. Vi spenderade alltså natten i city på the empire rooftop och jag kan ju säga att staden har gett mig mersmak!

Jul x2

Publicerad 2012-12-29 18:15:26 i Au pair - Livet i USA,

Som alla vet så firas alltså jul här på juldagen men som tur var så är min värdmamma halv tysk, så jag fick även fira jul på julafton! På Julafton firade vi alltså med min värdmammas familj hemma hos mormorn och morfadern, vi hade det supermysigt, åt gott och bara myste tillsammans. När vi kom hem var det dags att baka kakor som skulle ställas ut till tomten, så kul att få uppleva det som inte är samma som hemma!
 
Juldagen började så tidigt som halv sju då det var dags för julklappsöppning(barnen hade redan varit uppe i en timme) Har inte sett så mycket julklappar sen mormor levde och öste presenter på oss barnbarn. Även jag fick mig en hel del klappar, jag fick kläder ifrån min favorit affär abercrombie & fitch, massa olika exklusiva te sorter, godis, pengar, och ännu mera pengar, giftcards, smycken etc etc.. Blev riktigt bortskämd!
 
Sen var det dags att åka iväg till farmorn och farfadern där min värdpappas släkt höll hus. Där var det julfirande på högt italienskt vis med ett julbord som hade allt som representerar italien. Även där var det hög mysfaktor med mycket skratt och board games.
 
tjejerna fick en hel del kan man ju lugnt säga, det här är bara mjukisdjuen..

St Patricks Cathedral

Publicerad 2012-12-29 04:16:13 i Au pair - Livet i USA,

Inne i New York så finns det så otroligt vackra kyrkor, men den absolut finaste och troligen mest kända är St Patrick's Cathedral. Tyvärr låg den under reparation när vi var där förra helgen så det blev inga bilder på fasaden som annars är så spektakulär..
 

City med värdfamiljen

Publicerad 2012-12-29 04:05:15 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Kan ju börja med att säga att vi hade det så otroligt bra! Detta var alltså fredag till lördag helgen innan jul och vi åkte in främst för att gå till radio city och se deras årliga christmas spectacle. Riktigt häftigt att få se och det var otroligt bra! Käkade även på vad kan ha varit det bästa stekhuset någonsin, precis runt hörnet från radio city och rockefeller center. Mumma. Vi hann även se trädet(ännu en gång för mig) men inte var det mindre roligt den här gången, älskar hela julkänslan som finns i new york, något man måste uppleva!!

Vi passade även på att sticka upp till central park och ta en horse and buggy ride vilket var så otroligt mysigt i mörkret med alla upplysta skyskrapor. Åh vad jag älskar den här staden!
Entré radio city
grymt duktiga och synkronerade
the rockettes
Sjukt snyggt gjort och ja, det är levande personer(och får)
mina underbara värdbarn!
Reagan med den bästa värdpappan man kan önska sig
sjukaste leksaksbutiken jag varit i någonsin
det kända pianot Tom Hanks sprang runt på när han var liten, riktigt kul!
central park
ganska grym utsikt från våran suite på hotellet på 7th avenue, precis vid Madison Square Garden
 

Hemskt mycket förlåt!

Publicerad 2012-12-29 03:22:18 i Allmänt,

Sista inlägget jag skrev bad jag om ursäkt för om jag inte skulle skriva på ett par dagar medan jag var i city med familjen.. Nu sitter jag här, en vecka senare och fick tvinga mig till att lägga in alla bilder från senaste veckan. Jag tycker nämligen inte att det var värt att skriva ett inlägg utan bilder, en blogg utan bilder är ganska tråkig...
 
Nu sitter jag i allafall och jobbar på ett par inlägg, det har hänt sååå mycket här sen sist!

New Yorkie

Publicerad 2012-12-21 18:44:21 i Allmänt,

 Tänkte bara meddela att det kanske inte blir någon bloggning idag eller imorgon. Sticker nämligen in till nyc med familjen idag och stannar över natten! Ikväll blir det en julshow på radio city och efter det blir det en härlig middag på ett steak house. Mumma
 

God Jul

Publicerad 2012-12-20 02:20:57 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

trött och halvsjuk Linnéa, så ni får stå ut med en sunkig bild. Men lika glad ändå när man får ett sånt här härligt grönt paket från sverige!
Och visst står det ena kortet framme i mitt rum nu, för fint för att inte stå framme.
 
Idag blev jag alldeles lycklig när jag kikade posten och såg ett stort grönt paket som bara kunde mena en sak: från sverige! Har nog inte insett förens nu hur extremt svårt det kommer vara att inte kunna sticka iväg och köpa svenskt godis, har redan käkat upp mer än hälften.. haha mina älskade nappar och den underbara marabou chokladen, jag kan ju lugnt säga att chokladen här smakar skit om man jämför med våran underbara marabou. Både jag och tjejerna blev alldeles galna, speciellt Caelan hon älskade svenskt godis.
 
'Linnéa swedish candy is the best candy in the world, it's soo good!'
 
Tack kära mami och papi. (och istéet blev nästan rätt..)

 

My dearest NYC

Publicerad 2012-12-19 16:11:08 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Spenderade lördagen i city med ett par härliga tjejer! Vi gick runt en hel del, gick upp mot central park och kikade runt på en julmarknad för att sen ta oss ner till times square och även härliga Rockefeller. Men herregud vad mycket folk det var! Vid stunder stod det liksom still, vi kunde inte ta oss någonstans. New York på jul i all ära, men detta var otroligt SÅ mycket folk alltså. Tjejerna är Natalie och Selina som båda bor här omkring, vi träffas alla tjejer här omkring på starbucks varje tisdag, så det var så jag träffade dem!

MIA

Publicerad 2012-12-19 14:25:05 i Allmänt,

Hej, förlåt att jag har varit MIA de senaste dagarna.. Men det har varit fullt upp hela dagarna långa här borta. Aidan har nämligen gått och fått sig ett halsvirus så han har varit hemma med mig hela dagarna den här veckan, så det har varit jobb från morgon till kväll. Sen känner sig inte Caelan riktigt kry heller och jag har känt mig riktigt hängig, förhoppningsvis går det över utan att jag ska behöva bli sjuk, men jag känner av en halsont. Vi får hoppas att jag inte blir sjuuuk, inte när det är jul och det finns en massa att se fram emot.
 
Just letting you know!

School Shooting

Publicerad 2012-12-15 00:47:34 i Allmänt,

Hemskt att sånt här ska behöva hända. Idag var det alltså en massaker här i staterna, precis i närheten, i connecticut. Det värsta med det hela är att det ägde rum i kindergarden, alltså barn som är 5 år! Usch vad berörande sånt här är. Och speciellt när det är så nära.. Det kunde lika illa varit här i krokarna. 20 åringen hade nämligen varit i New Jersey först och skjutit ihjäl sin pappa för att sedan ta sig till sin mammas arbetsplats där inte bara hon blev skjuten till döds utan hela klassrummet fyllt av barn blev beskjutet.
 
Hemska hemska människor det finns här i världen

Zara Larsson

Publicerad 2012-12-14 14:57:00 i Allmänt,

Gillade aldrig den här tjejen i början när hon var med i talang, kommer ni ihåg? Liten blond tjej måste nog ha varit för fem år sen eller något. Men måste säga att när hon nu har vuxit till sig och hennes röst har blivit starkare så är hon grymt bra!

Lucia

Publicerad 2012-12-14 14:36:10 i Allmänt, Au pair - Livet som au pair,

Gårdagen spenderades på ett otroligt osvenskt sätt. Här var det nämligen ingen skymt av underbara lussebullar eller lucia tåg. Var lite tråkigt faktiskt, hade tänkt att baka lussebullar själv men hade inte skaffat saffran. Och sen tänkte jag att jag lika gärna kunde skippa onyttigheterna, men är säker på att det får bli ett bak nästa vecka. Hade hoppats på att jag kunde gå på lucia tåget i nyc i helgen, men hann inte få tag i en biljett. Är säker på att det kommer vara ett så mycket bättre lucia tåg än det ni hade hemma i sverige iår. Jag vet inte riktigt vad jag säga.. Jag är allt för hip hop osv osv, men inte ska det beblandas med lucia och sveriges traditioner. Helt absurt att detta ens gick till sändning för att representera en mångkulturell nation. Traditioner är traditioner, de ska hållas vid.
 
Fick jag säga min åsikt också.

Idag blir det en försiktig träning, tror det får bli kondition idag, har träningsvärk från gårdagens två pass! Får även sluta ett par timmar tidigare idag så jag kan ladda för att jobba kvällen också. Jobb jobb jobb, men förhoppningsvis kan jag ta mig in till nyc ihelgen, om det inte är för kallt eller regn.
Ni får er en gammal bild på mig och min kära granne hemma i la Suede, riktigt gammal

12-12-12

Publicerad 2012-12-13 01:57:10 i Allmänt,

Sista gången någonsin jag kommer få uppleva en sådan här dag.. Finns liksom ingen chans att jag lever till nästa tretal som är lika i datumet. Blev självklart att önska idag, och eftersom det är den sista gången jag upplever det här, så har jag en vidskeplig känsla som säger att det kommer slå in..
 
Har dock inte varit en sån bra dag som jag trodde att det skulle vara. Började bra med ett spinningpass i morse så jag kände mig så där härligt trött. Sen efter lunch slog den riktiga tröttheten in, och herregud vilken sådan! Problemet var att det typ var en halvtimme kvar till det var dags att hämta tjejerna, så det blev nada sömn. OM jag har varit trött sen dess, och som grädde på moset måste jag ha käkat något som varit gammalt, galet ont i magen!
 
Nu ska jag sova, klockan är åtta.. Imorgon är det dags för både ett gympass på morgonen och sen ett spinning pass. Önskar att jag hade samma motivation inom matvanorna som jag har med träningen, då skulle jag ju faktiskt kunna se förändringar..

Tisdag: Dance gymnastics time!

Publicerad 2012-12-12 01:58:10 i Au pair - Livet som au pair,

Idag har det varit full dag, stack till gymmet som vanligt medan tjejerna var i skolan. Känndes riktigt skönt idag, inte nog med att jag körde på ordentligt idag, så hade jag även en härlig träningsvärk från gårdagens spinning pass. Imorgon blir det ännu ett spinning pass, går bra nu. Måste bara komma tillbaka till mina matvanor igen, vilket jag kan meddela är otrotligt svårt här borta.
 
Anyways. Idag var det dags för tjejernas dans och gymnastik pass, och vi 'föräldrar' fick även chansen att komma in och kika(vilket annars är total förbjudet), måste säga att jag blev alldeles glad av att se tjejerna köra sin rutin :)
 
Tyvärr verkar det inte som att telefonen vill samarbeta då videon som jag spelade in inte vill visas i datorn.. Så ni får helt enkelt nöja er med ett par halvkassa bilder.. (tjejerna är de två till vänster)
 
 

Underbara värdfamilj

Publicerad 2012-12-12 01:33:58 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Hallå där!
 
förlåt för att jag inte la in ett inlägg igår, men det har varit fullt upp i ett par dagar nu.. Tänkte iallafall tillägna ett helt inlägg till min underbara värdfamilj, kunde inte fått en bättre familj, spelar liksom ingen roll om tjejerna får sina hysteri attacker, lika underbara at the end of the day.

Hasr glömt att visa er en del saker. Tror det var förra veckan jag fick hela köret. Det började med att jag kom in i tv rummet dag och det hängde en extra christmas stocking på the fireplace. Mina värdföräldrar har alltså fixat en till mig, och inte vilken som helst, utan en speciellt för mig! Ett par dagar senare hade min värdmammas föräldrar varit förbi och lämnat en massa julgrejer till barnen, de hade köpt julkalendrar till var och en. Och eftersom deras kära mormor är tysk så är det en tradition som vi delar, så hon hade så snällt köpt en till mig med! Tror faktiskt att vi pratade om sådana sist vi sågs, så mysigt att hon la det på minnet! :)
 
Sist men inte minst så kommer mina värdföräldrar hem med fetaste buketten rosor i helgen och säger att farmor tänkte att Linnéa skulle gilla dessa.. Jisses, jag trivs allt bra i den här familjen.. No worries mami och papi!
 
Och juste! tänkte bara put it out there; i februari sticker jag till Mexico. Jepp. Underbara värdfamilj!
 
självklart har boo-boo en alldeles egen stocking
dock råkade min vara en storlek större än alla andras, så nu förväntar jag mig får mest julklappar i den..
tyvärr smakar inte chokladen lika gott här i amerikat som den gör hemma, men det är lika mysigt med en kalender ändå. Och här gäller det att ha namn på sin, annars ryker chokladen!

Ett par timmar på IKEA

Publicerad 2012-12-08 05:45:58 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Härliga underbara Ikea, när kommer man någonsin få nog av detta underverk? Idag stack jag och Olivia iväg dit och plockade på oss lite härlig julkänsla. När man varken har snö eller minus grader får man fixa den på annat håll, slutade med att jag kom hem ganska mycket fattigare, men med mycket högre julkänlsa. Nu hänger det så fint en julstjärna i ena av mina fönster och massvis av ljus i hela rummet. Fick även med med pepparkaksdeg(vilket inte verkar existera färsk här, antingen köper du dina pepparkakor eller gör en deg från en mix), glögg, julmust, pepparkakshus och päron cider. Hade varit i himmelriket om det hade funnits äppelcider..
 
Råkade dock glömma degen i Olivias bil så fick så snällt åka tillbaka till henne och hämta den(en timmes körning fram och tillbaka) då jag lovat tjejerna att vi skulle baka pepparkakor. Mind note: lova aldrig något, någonsin. Nej så farligt var det inte, vi gjorde det till en trevlig utflykt! Sen blev det julbak för fulla muggar med pepparkakor och dekorering av pepparkakshus. Tyvärr glömde jag utav den första plåten av pepparkakor i ugnen medan jag var tvungen att fokusera på tjejerna och frosting till pepparkakshuset.. Kan säga att de var svarta när jag kom ihåg dem.
 
Så hoppas att det går bättre nästa gång!
 

Social Security Office

Publicerad 2012-12-06 15:06:55 i Au pair - Livet som au pair,

Igår åkte jag iväg och fixade mitt social security number, behöver nämligen ha ett sådant för att kunna få ett kreditkort, öppna upp ett bank konto och för att kunna skaffa ett amerikanskt körkort blandannat. Tog dock sin lilla tid, tänker att jag var där i en och en halv timme, varav 1 timme och 25 minuter var väntetid.
 
Gick i vilket fall jättebra, så jag kan förvänta mig att ha ett social security number inom två veckor!
 
hade även sällskap i mitt rum the other day. Kom och la sig så sött och sov här
 
 

Victoria's Secret Show 2012

Publicerad 2012-12-06 14:53:05 i Allmänt,

I tisdags kväll stack jag iväg hem till Olivia i Basking Ridge där vi gjorde oss redo för årets fashion show. Det är nämligen något som jag ser på varje år, så det var kul att det var samma för Olivia! Hon hade även hunnit iväg till ikea och skaffat glögg och julmys, såå gott!
 
Riktigt mysig kväll, men vi såg till att fika innan så vi inte skulle känna oss för hemska under programmet..

Trött

Publicerad 2012-12-04 18:03:00 i Allmänt,

Hallå där.
Tänkte bara göra en snabb uppdatering, jag ligger i sängen halvt död just nu och har inte ork till något idag. Jobbade nämligen extra länge igår för min värdmammas bil broke down, sen har jag sjukaste träningsvärken i armar och bröst idag, kan inte ens lyfta dem så illa är det. Jag visste allt att jag skulle få träningsvärk efter mitt uppbrott men jisses, känns som om jag har brutit armarna! Därför blir det inga roliga bilder eller äventyr idag tyvärr!
 
Jag kan i och för sig nämna vilket underbart väder vi har haft här de senaste dagarna. De har legat runt 14 grader och idag ska det till och med bli upp emot 16 grader, lycka! Inte ens kyligt. Ser ut som att vi har ett par tre dagar ytterligare innan kylan är tillbaka.

Måndag and back on track

Publicerad 2012-12-03 19:27:45 i Allmänt, Au pair - Livet i USA,

Kändes något tungt att veta att det var dags att jobba igår när jag kom hem från nyc.. Men att jag tagit tag i träningen igen gjorde att det kändes lite bättre. Gick(läs åkte) nämligen iväg till ett av de gymmen här omkring som jag besökt tidigare och skaffade ett medlemsskap. Så vidare billigt var det inte, en månadskostnad på omkring 400 svenska och även en start kostnad på 100 dollar. Men det får vara värt det så att jag får min motivation och träningsrutin tillbaka.
 
Efter gympasset fick det bli en uber god sallad och nu sitter jag och kikar på senaste avsnittet av the Amazing Race. Snart dags att plocka upp flickorna från the bus stop. Kommer ha fetaste träningsvärken imorgon, känner den redan. Det är gött att vara tillbaka!

New York round 2

Publicerad 2012-12-03 19:17:36 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

ner emot södra delen av manhattan. Nya world trade center sticker upp där också, de två ofärdiga skyskraporna
Den kända byggnaden vid korsningen av broadway(vänster) och 5th(höger)
kära macys utsmyckningar är så mysiga
empire sticker upp så fint när vi promenerade igenom Chelsea

NYC + kilstöl

Publicerad 2012-12-03 04:15:00 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Igår kväll stack Emma och jag och mötte upp ett par amerikanare för att först se på breaking dawn igen. Efter filmen åkte vi tillbaka till Long Valley och dalen där vi käkade middag och som ledde in till en utekväll. Vi hade riktigt trevligt men det blev inte en galen kväll vilket var skönt, för jag åkte nämligen in till city idag och mötte upp Issa.
 
Älskade att få åtenvända till den där underbara staden och först idag insåg jag att jag bor i usa. Hur jag kan enkelt sätta mig i bilen i en timme, och sen ta tåget i fem minuter för att ta mig över till manhattan, sjukt! Spenderade ialalfall dagen med Isabelle från kil och det var riktigt kul att prata med någon hemifrån, bokstavligen hemifrån, inte bara en svenska. Vi käkade brunch på en roof-top resturang, kikade i butiker och tog vägarna förbi Chelsea. Gillar staden mer och mer för varje steg jag tar i den, dock för fötterna betala priset för jösses vad de smärtar efter en dag fylld av prommenixande.

Har inte lagt över några bilder ifrån kameran än så ni får stå ut tills imorgon!
Kram på er

Breaking Dawn & Ruby Tuesday

Publicerad 2012-12-01 19:27:50 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Hallå där!
 
Ännu en jobbvecka har passerat och även den här helgen innehåller fullt med aktiviteter. Smyg startade helgen i torsdags med Olivia då vi stack iväg till the Bridgewater mall där det blev bio för fulla muggar. Upplevede för första gången dine-in cinema, riktigt häftigt. Dock skippade jag middagen då jag redan käkat hemma, men efterrätt blev det minsann och vilken sådan! Beställde in en morotskaka som kan ha varit den godaste jag någonsin haft. Hade sedan tidigare min favorit från Starbucks som jag käkade en natt på rhodos på studentresan, men tror nästan att den har var snäppet godare. Blev självklart popcorn också. Det häftiga med det hela var att man under hela filmen hade full service från en personlig servitör! Så vilken film blev det då? Jo det var ju självklart dags för sista delen i twilight serien, sent för att vara mig jag vet, men det var inte så lämpligt mitt i en massiv flytt. Kan säga att jag tyckte att den var så bra att jag och två tjejer sticker iväg och ser den ikväll igen.
 
Igår kväll hämtade Emma upp mig och vi stack och mötte upp en av hennes kompisar på Ruby Tuesday i Clearview och även där fick det bli en helt otrolig efterrätt. Denna gången blev det en mustig choklad vulkan med vaniljglass. Så gott.
 
Jag menar, kolla bara in den där morotskakan i bakgrunden? (lånad bild från google)
Foajén till bion ser ju minst sagt mycket mer välkommnande ut än SFs hemma i Sverige. Här stannar man gärna kvar länge, inte bara för att beställa eller köpa biljetter. (lånad bild från google)
båda bilderna är ifrån foajén till bion i bridgewater (bild lånad ifrån google)
Ruby Tuesday gjorde mig inte heller besviken med deras grymma choklad desert (bild lånad från google)

Om

Min profilbild

Linnéa

Mitt namn är Linnéa Håkansson, jag är 19 år gammal och kommer ifrån Karlstad. Den 5e November 2012 startar jag mitt äventyr och sticker iväg som au pair. Kommer bo tillsammans med en underbar familj i Long Valley New Jersey, ungefär en timme utanför NYC. Följ mig och mitt år i staterna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela