Mitt namn är Linnéa Håkansson, jag är 19 år gammal och kommer ifrån Karlstad. Den 5e November 2012 startar jag mitt äventyr och sticker iväg som au pair. Kommer bo tillsammans med en underbar familj i Long Valley New Jersey, ungefär en timme utanför NYC. Följ mig och mitt år i staterna!

amerikanskt

Publicerad 2013-01-30 19:24:55 i

här borta blir man ibland så otroligt förundrad. Varför måste de ändra på något bara för att ändra på det? det blir inte nyttigare eller mer praktiskt.

Dessa är alltså popcorn. Inte några små naturliga utan massa preparat utan feta chips.. ja nu förstår ju

early dismissal

Publicerad 2013-01-29 03:05:23 i Au pair - Livet som au pair,

Ännu en dag då barnen kom hem tidigare och gissa vad anledningen var? snö. Och jag har ju säga att det var ännu värre än förra gången, det var bokstavligen INGEN snö på marken när vi fick reda på att de skulle komma hem tidigt. När till och med min värdmamma ansåg detta konstigt kan ni ju ana hur det var som svensk. Helt absurt. Gjorde inte så mycket ändå jag och tjejerna hade en lugn dag framför the last airbender. Jag tror jag gillade den mer än vad tjejerna gjorde haha. Har förövrigt haft en sjukt äcklig dag idag, inget gym och massa skit har jag proppat i mig. Nya tag imorgon!
 
Ska försöka få in ett par inlägg om helgen också!
 
Kram på er alla där hemma
 
Till JULIA NORBERG directly: Inget online tecken på skype, inget skype. ett plus ett är två. duuuude MISS YOU LIKE CRAZY

jobb morgon + tennis

Publicerad 2013-01-25 14:26:06 i

hej på er! idag var det riktigt jobbigt att gå upp, satt nämligen uppe på Skype tills halv ett och kvart över sex var det dags att börja dagen. Tog inte länge innan morgonen blev bättre då man möts av en vaken och ytterst glad Caelan(mycket ovanligt). Sen fick vi även chansen att se tennis semi finalen också min värdpappa och jag. För er som inte vet är det alltså Australian open jag pratar om


Sötaste hunden ever

Publicerad 2013-01-23 15:12:40 i Allmänt,

Har alltid tyckt att BooBoo är söt men herregud vad söt han är när allt päls är borta... Inte lika hemskt ful som Findus var när han blev rakad, blev jagad av skatorna stackarn. Vill inte att booboos päls ska växa ut igen, way more cute this way.. :)
gulliiii

Thank you mami!

Publicerad 2013-01-23 15:02:16 i Allmänt,

Tycker att ni har sett lite för lite utav mig på sistone. Här lovas det bilder, vilket jag levererar.. även om det är med fyra dagars mellanrum... haha. Idag fick jag ett härligt grönt paket från Sverige och kunde inte vara gladare, tack mami! Fick mig lite härlig bea sås, favorit kryddan och SVENSKT GODIS! (tyckte halsbandet var jättefint, tack älskade mami)
liten suddig bild från tidigare i veckan, bättre än inget right?

ny dag nya tag

Publicerad 2013-01-18 14:39:18 i Allmänt, Au pair - Livet som au pair,

Insåg precis att det är idag mindre än tre veckor tills det är dags för värme och bikini och fick lite sådär småpanik. Nog att jag är på gymmet varje dag, men de kompenseras liksom inte med några vidare matvanor här borta. Conclusion? plus minus noll.
 
Slut på allt småätande på alla onyttigheter som finns i skafferiet, nu gäller disciplin framöver

Skype med kära bror

Publicerad 2013-01-18 04:06:54 i Au pair - Livet som au pair,

Dagen knallade på snabbt idag, tror att det kan vara för att jag spenderade mestadels av dagen till att städa. Började med att ta mig an tvättstugan med ett berg av både skor och tvätt. Till och med omaka strumpor en halv tvättkorg dessutom. Tog mig sedan vidare till resten av huset där tjejerna lämnar små saker överallt, men nu är det så rent och snyggt utan leksaker överallt.
 
Passade även på att sticka iväg och för första gången på riktigt inhandla mat till mig själv, vi insåg här att det troligen är smidigast att jag bara köper det jag vill ha själv, så mina värdföräldrar slipper leta efter alla dessa konstiga saker.. Ja de konstiga sakerna är alltså nyttigheter som kesella eller kvarg.
 
Kvällen spenderades på gymmet men innan det hann jag klämma in att skypea med Alex. Kul att höra vad som försigår hemma i lilla kil egentligen.. (läs inget)
grymt bra kväll/natt i somras!

Magnus Daniel Axelsson

Publicerad 2013-01-17 19:19:00 i Allmänt,


Nog är jag envis gosi.. haha grymt osnäll kompis jag har, den första han kom att tänka på när han såg det här klippet var.. mig. Tur att jag gillar dig ändå homie

mesigaste någonsin

Publicerad 2013-01-16 16:46:05 i Au pair - Livet i USA,

här snöade det någpt igårkväll var något snöblandat så när jag vaknade imorse var det knappt snötäckt. Men på grund utav denna snö och is så började det med att barnens skola var framflyttad två timmar så att alla skolbussar skulle kunna ta sig fram. En timme senare kommer det fram att skolan är inställd idag, FÖR LITE SNÖ. Ibland önskar jag bara att amerikanarna kan åka till sverige där de skulle få se på riktiga snö problem. Ställer vi någonsin in skola för det? Nej hemma får man banne mig gå till skolan i snöstorm, har aldrig någonsin varit med om att det skulle vara inställt. Så idag är alltså barnen hemma pga 2mm snö och isiga vägar som de förövrigt öser salt på så att de inte ens är isiga.. Ja ni där hemma, vi är ganska tuffa vikingar ändå.

Olive Garden

Publicerad 2013-01-15 23:54:04 i Au pair - Livet i USA, Au pair - Livet som au pair,

Söndag kväll spenderades med ett gäng härliga tjejer från alla världens hörn. Träffade två brasilianare, två tjejer ifrån Bosnien Herzegovina, en tyska och en sydafrikan. Käkade otroligt god italiensk mat, så olive garden kommer jag definitivt besöka igen! Ska verkligen försöka för er skull, och min, to make an effort och ta mer bilder. Jag tror att även vardags saker här kan vara intressant för er att se, ska bli bättre på det!
 
vackraste tjejen jag någonsin sett till vänster och superhärlig.
Sydafrikan, min favorit tyska och blonda svensken..

Instagram

Publicerad 2013-01-15 04:14:00 i Au pair - Livet som au pair,

Min instagram har den senaste tiden förvandlats till något som är intressant för barn. Är det inte projects så är det tea party.. Ni får helt enkelt så ut med mig, jag tycker iallafall att det gör min vardag lite mysigare! Och är det inte au pair bilder så är det favoriter i repris, blir nämligen inte mycket instagramande när man inte har sin iphone längre utan istället har en htc som är superknasig(jag har alltid varit emot android telefoner)
 
 

Lördag

Publicerad 2013-01-13 06:31:16 i Au pair - Livet som au pair,

Startade dagen med ett härligt träningspass innan frukost och kände mig otroligt duktig och härlig. Sen var det dags att sticka iväg till rockaway mall för att möta upp en ny svensk tjej som kom hit igår, dock slutade det med att jag och Kristina(en dansk tjej) fick umgås på tu man hand för att vi inte kunde få tag på varandra! Vi stack iallafall vidare emot bridgewater där det väntade ett underbart cheesecake factory. Om det brast där. Jag började med mozzarella sticks som förrätt(som för övrigt var de godaste jag någonsin haft), fortsatte med pasta carbonara och avslutades med en carrot cake. Rullade ju hem minst sagt ligger och har skuldkänslor nu också, kommer jobba så galet hårt på gymmet imorgon. Men gott var det!
 
började iallafall dagen med en nyttig frukost, tänker leva på det.

Now is good

Publicerad 2013-01-11 05:37:18 i Allmänt,

Trodde att jag hade min gråtfilm klar för mig, en film man tar fram när man känner sig på det där humöret.. Men nu vet jag inte längre, såg precis klart på now is good och har nog aldrig gråtit så mycket till en film. Och jag ska säga er att det inte var något fin-gråtande heller utan helt okontrollerat, otroligt fin film.

sova äta jobba sova äta jobba..

Publicerad 2013-01-09 19:54:11 i Allmänt, Au pair - Livet som au pair,

Rubriken säger sig nog självt, just nu är jag mitt i en vecka där inget speciellt alls pågår. Jag går upp och jobbar på morgonen, sen sover jag några timmar på dagen medan barnen är i skolan. Sen är det fullt ös när tjejerna kommer hem och efter jobbet sticker jag iväg till gymmet. Tyvärr är det inte mer intressant än så.. Längtar som aldrig förr till helgen, tror det beror på att jag inte riktigt är van att jobba som vanligt efter jul än. Tiden flyger iallafall förbi vilket känns skönt för jag är så otroligt trött på den här kylan ändå har vi knappt minusgrader. Snääälla vår kom nuu
prinsess-vecka på disney channel ena dagen var det mulan och andra är det pocahontas, å vad jag älskar mina disney klassiker. Ja jag kallar dem för klassiker trots att de är 90tals filmer för mina tjejer hade inte sett någon utav dem vilket är helt ofattbart för mig

kyla=halsont

Publicerad 2013-01-07 01:08:00 i Allmänt,

Nu har vi haft det kyligt här borta de senaste veckorna och jag gillar det inte! Hemma kan man på något underligt vis klara av att befinna sig i sexton minus grader mellan december månad och mars månad, här klarar jag inte av ett par veckor av nollgradig kyla utan att bli galen. Jag vet inte om det är att mitt tålamod för kyla blir mindre och mindre för varje vinter, troligen.
 
Sitter iallafall och drömmer mig bort på victoria's secrets hemsida och försöker komma på vilken av bikinisarna jag ska ta och skicka efter. Kollade även igenom härliga bilder från både kos och cypern conclusion, jag saknar mitt älskade medelhav ändå..
promenader vid vackra nissi beach i ayia napa
 

Utgång part 2

Publicerad 2013-01-04 02:41:42 i Au pair - Livet i USA,

7th avenue
the germansssss, eller ja. de pratar alla tyska med varandra iallafall..
Natalie and I
 
här får ni ett gäng bilder från första utekvällen i nyc, detta är alltså inte nyår!

Back to basics

Publicerad 2013-01-03 19:55:00 i Au pair - Livet som au pair,

Här borta i amerikat är det fullt igång med skolan igen efter jul ledigheten, vilket enligt mig är otroligt märkligt då man hemma var tillbaka i skolan en vecka efter nyår. Här var det fullt kör redan efter nyårsdagen och jag måste säga att det har varit ganska slitsamt att gå från en hemsk huvudvärk på nyårsdagen till att vakna kl 0630 igen. Men idag gick det relativt bra att komma upp och så kom jag äntligen iväg till gymmet igen efter julfirande och hostande. Passade även på att sticka iväg till Morristown och käka lunch med Julia och Olivia riktigt härliga tjejer!
 
Kommer tillägna ett inlägg för nyår snart också, oh my god vilken kväll jag hade! Ska bara se till att be Olivia skicka över lite bilder, jag råkade nämligen ta med mig en kamera utan minneskort det var kvar i datorn...
 
Nu blir det fullt ös för snart kommer tjejerna hem ifrån skolan och det blir jobb ända fram till 8 ikväll, min värdmamma är nämligen iväg till Florida, vissa har det bra! Men snart kommer ju faktiskt jag också iväg, inte mycker mer än en månad kvar tills det är dags för mexico!
 
Blir inte många sminkdagar i au pair livet så då får bloggen se ut så här..

Om

Min profilbild

Linnéa

Mitt namn är Linnéa Håkansson, jag är 19 år gammal och kommer ifrån Karlstad. Den 5e November 2012 startar jag mitt äventyr och sticker iväg som au pair. Kommer bo tillsammans med en underbar familj i Long Valley New Jersey, ungefär en timme utanför NYC. Följ mig och mitt år i staterna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela